Cezar și Matei în mâinile lui Petru și Paul

Astăzi. la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Buzău, împreună cu colegul meu Petru Roșu, am avut bucuria să botezăm doi gemeni.

Ne uitam deunăzi prin registrele mitricale și constatam că a scăzut numărul copiilor, chiar și într-un cartier – Cartierul Micro 14 – în care întâlnești extreme: fie persoane în vârstă, fie tineri, la început de drum. Prețul apartamentelor fiind mai mic, atrage cele două categorii de vârstă. De fapt, mulți buzoieni au trecut prin acest cartier, pe care l-au părăsit după o vreme, în căutarea unor locuințe mai generoase.

Deci, chiar și în acest cartier a scăzut numărul copiilor. A crescut însă numărul copiilor născuți în străinătate. Certificatele de naștere au devenit cărți de geografie. Se nasc copii din părinți români în toată lumea, iar părinții, în anumite cazuri, vin să-i boteze aici, în mijlocul familiei rămase în țară. Invitabil, cel mici au două nume, dintre care care unul specific culturii în care locuiesc părinții și unul românesc.

Astăzi am avut însă la botez doi frați gemeni, Matei și Cezar. Nu am vrut să le stricăm frăția nici la botez, motiv pentru care, împreună cu colegul meu, părintele Petru Roșu, am hotărât să-i botezăm pe amândoi o dată.

Ne-au emoționat cei doi micuți, viguroși și foarte frumoși. I-am botezat cu rugăciunea adresată lui Dumnezeu să-i țină împreună până la adânci bătrânețe și să rămână așa, umăr lângă umăr, cum au fost chiar și în cristelniță.

 

https://paulnegoita.ro/2023/10/14/matei-si-cezar-versus-petru-si-paul/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *