Cununia …. ca moment istoric al Bisericii Sfântul Apostol Andrei din Buzău

În urmă cu mulți ani, la început de activitate, tânăr fiind, treceam cu oarece frământare spre casă când vedeam șirul de mirese de la Biserica Sfinții Îngeri. Îmi plăcea să văd și biserica noastră așa frumos împodobită și atât de plină. Dar cum biserica noastră era de fapt construcție care urma să fie biserică, fiind, în realitate doar un șantier, nu aveam prea mari așteptări. Din când în când, mai eram invitat la Sfinții Îngeri, unde maestrul de ceremonii   la cununii ara părintele Ionel Chințoiu, Participam la oficiere și speram că așa va fi și la Sfântul Andrei. Și așa a fost. Treptat Biserica Sfântul Andrei a devenit principala opțiune pentru cei care doreau să se cunune. M-am bucurat. Toate, absolut toate cununiile le-am oficiat cu multă bucurie și fără pic de oboseală, chiar dacă începeam de la 11 și terminam la 21. Totuși, cei care au început să vină să se cunune după 2006, alegeau biserica mai ales datorită aspectului. Cei care s-au cununat înainte, printre roabe, dale, macarale, mormane de cărămizi, gropi de vari și schele, ne-au lăsat cele mai valoroase amintiri, pentru că, în imaginile lor, pe lângă momentul oficierii, se regăsesc și etape ale construcției bisericii. Dincolo de altruismul, amintirile fotografice de la nunta lor reprezintă parte din istoria unui edificiu care a schimbat pentru totdeauna Cartierul Micro 14.

Dănuț, enoriașul și consilierul nostru drag, a venit la Biserică cu pomelnicul pentru cinstirea sfântului ales la cununie ca ocrotitor la casei. Ținem mult la această rugăciune de mulțumire! Pe lângă pomelnic, ne-a amintit că au trecut 25 de ani de la oficierea cununiei, că am slujit împreună cu tatăl meu și că atunci biserica nu era terminată.

La Biserica Sfântul Apostol Andrei, Micro 14, Buzău, 1988

Frumoase amintiri, nu?! Slavă Domnului că au trecut cu folos și cu bine cei 25 de ani atât pentru sărbătoriți cât și pentru Biserică.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!

Paul

La Biserica Sfântul Apostol Andrei, Micro 14, Buzău, 1988
La Biserica Sfântul Apostol Andrei, Micro 14, Buzău, 1988
La Biserica Sfântul Apostol Andrei, Micro 14, Buzău, 1988
La Biserica Sfântul Apostol Andrei, Micro 14, Buzău, 1988

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *