De astăzi se apropie!

Astăzi s-a auzit în biserici  Hristos se naște, slăviți-l! Hristos din ceruri, întâmpinați-l!, Hristos pe pământ, înălțați-vă! Cântați Domnului tot pământul! Ah! Ce cântare! Ce inspirat a fost Sfântul Grigorie Teologul când a rostit aceste cuvinte în Predica la Nașterea Domnului. Cuvântul s-a transformat în poezie și apoi în cântare! În fapt este cea mai profundă teologie. Știi aceste propoziții, ai înțeles Crăciunul! Ai înțeles creștinismul! Ai înțeles unicitatea credinței creștine!

Din dragoste pentru omul căzut, Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său în lume. Așa s-a născut Iisus, asemenea nouă, dar fără păcat. S-a născut asemenea nou și pentru noi. El a coborât pe pământ, ca noi să ne înălțăm. Minunat, nu!? De acolo, de jos, unde am ajuns prin păcatele noastre, Hristos ne ridică. Dar ne înalță dacă ne dorim, iar dacă ne dorim să ne ridicăm să-L întâmpinăm!

Cuvintele acestei predici mă emoționează la fel de mult ca rostirea Paștelui Hristos a înviat! 

Nu contează câte becuri avem, câte daruri dăm sau primim, ci doar să știm că Dumnezeu cel mare și minunat atât de mult ne-a iubit încât ne-a onorat cu prezența printre noi a propriului Fiu!

Hristos este darul cel mare al Cerului pentru noi, iar de astăzi venirea darului se apropie în alte cadențe decât până astăzi!

Paul Negoita

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *