Părintele Ilie Ștefan a plecat dintre noi

S-a stins din viață la vârsta de 80 de ani părintele Ilie Ștefan. L-am cunoscut pe părintele încă din tinerețe. Am ajuns preot la Beceni datorită faptului că părintelui nu i-a priit acest loc. După căsătorie părintele a fost numit preot la Beceni, optând pentru această parohie pentru că soția dânsului era din Cărpiniștea, un sat al comunei Beceni.

A vrut să se așeze aici, dar nu s-a acomodat. Îmi amintesc, printre altele, umorul cu care povestea cum și-a adus aici vreo sută de găini, știind că niciodată satul nu lasă să moară găinile preotului. Aici tradiția nu era ca sătenii să-ia aducă preotului din roadele câmpului ca la câmpie, așa că și-a adus singur cum a putut, din zona Galațiului.

Părintele Ilie a plecat doar după două luni de la Beceni. A ajuns la Pechea, o localitate mare și bogată, comparativ cu satele buzoiene. A slujit frumos și cu devotament. Apoi a devenit preot în Galați, unde a ridicat o biserică și a format două parohii.

Ultima dată când l-am întâlnit era ușor afectat de probleme medicale. Cred că avusese un accident vascular. Acum a plecat la Domnul. A fost un om destoinic, un preot serios, un misionar.

Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *